Mange af mine venner har spurgt efter opskriften på mit stenalderbrød. Og hvem vil ikke gerne glæde vennerne, så her kommer den.
Du skal bruge 800 g. blandet nødder. Jeg har en kasse til min nøddeblanding. Så er der altid nødder klar, hvis lysten til at bage pludselig skulle kommer over mig – og det gør den ofte :0)
Min blanding består af mandler, hasselnødder, hørfrø, sesamfrø, solikkekerne, valnødder, pinjekerner og græskarkerner. Og alle nødder må selvfølgelig gerne være økologiske :0)
Bland de 800 g nødder med 4 æg (gerne økologiske), 3/4 dl rigtig god olivenolie og 1 tsk salt
Hæld “dejen” i en rugbrødsform beklædt med bagepapir
Bag brødet i en forvarmet ovn på 175 grader i 1 time. Tag derefter brødet ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist.
Velbekommen :0)
Og tak til Thomas Rode for inspirationen :0)