Opskrift på New York blueberry cheesecake
Bunden
300 g digestivekiks
150 g smør
Cheesecake fyld
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10% eller kvark
1 dl sukker
1 dl majsstivelse
2 tsk vaniliesukker
3 økologiske æg
1 dl piskefløde
200 g Hvid kvalitetschokolade
1 1/2 dl friske blåbær (eller fra frost)
1. Sæt ovnen på 175 grader.
2. Knus kiksene fint i en mixer eller med hånden og bland smuldret med smeltet smør.
3. Tryk kikseblandingen ud i en teflonform med aftagelig sider 24 cm i diameter.
4. Forbag bunden i midtet af ovnen i ca 10 minutter og lad den køle af.
5. Sæt ovnen på l 200 grader.
6. Pisk philadelphiaosten og kesella/kvark cremet i en skål.
7. Blanda sukker, majsstivelse og vaniliesukker i..
8. Rør æggene i et ad gangen og tilsidst piskepløden
9. Smelt chokolanden i et vandbad og bland den smeltede chokolade i fyldet
10.Hæld fyldet over kiksebunden og drys blåbær over
11. Bag kagen i midten af ovenen i ca 40 minutter.
12. Dæk evt kagen med staniol når den er bagt gyldenbrun, så den ikke bliver for mørk
13. Sluk ovnen og lad kagen stå på eftervarmen i ca 30 minutter
New York Cheesecake serveres som den er eller med en bærsovs