browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Skabsseng

Det færdige resultat

Jeg syntes selv at det er blevet ret godt 🙂 – En nappabeklædt skabsseng med gasfjedre, uden synlige beslag og elevationsbund. Her er en lille video af sengen der slås op. Her dog uden madres. Når madressen er i, passer det med at sengen står helt lodret når den er slået op. 20121112_200828_small

Categories: Skabsseng | 2 Comments

Montering af gasfjedre

Gasfjedrene trykker med mange kg, så de fastgøres på to vandrette lægter, den nederste på højkant. Disse fastholdes af to lodrette lægter. Væggen er stabil fordi den bagerste del er fastgjort til væggen og den foreste del holdes nede af akslen til sengen der er fastgjort her. Gasfjederen på billedet her trykker med 1750 Newton, … Continue reading »

Categories: Skabsseng | 7 Comments

Sengen monteres til væggene

Et velfortjent hvil 🙂

Categories: Skabsseng | 2 Comments

Nappa

Sengen beklædes med filt og nappa. (der er vist lidt støv på kameralinsen)

Categories: Skabsseng | Leave a comment

Væggen

Her ses konstruktionen af væggen der skal bære sengen. Væggen konstrueres af almindelige skillerumslægter. Den foreste del er lavet af to lægter, hvor den inderste er vendt 90 grader så den er smallere end den foreste. Derved kan akslen skrues fast i denne med en møtrik på begge sider, så der er plads til den … Continue reading »

Categories: Skabsseng | 2 Comments

En skabsseng bliver til

Der har vist sig at være stor interesse for dette projekt, som det også kan ses af kommentarene herunder. Jeg har derfor samlet noget mere information om projektet. Se mere under Skabsseng

Categories: Lejlighed, Skabsseng | 23 Comments

Beregning af gasfjedrene

Der monteres en gasfjeder i hver side af sengen, så den let kan vippes ind i skabet. Styrken af disse fjedre afhænger af hvor tung sengen er. Der er i princippet to måder at beregne gasfjedrenes styrke på. 1) med vektor beregning 2) med vægtstangsprincippet med nr. 1 kan man beregne trykket/trækket i sengen hele … Continue reading »

Categories: Skabsseng | Leave a comment

Beslagene

På hver side af sengen monteres to bøsninger der passer til en 20 mm aksel. Disse bøsninger har en indbygget drejekugle, så de tilbasser sig akslen, selvom disse skulle sidde en anelse skævt. Som aksel er brugt en 20 mm gevindstang i stål med gevindet drejet af på den ene halvdel og “betrukket” med et … Continue reading »

Categories: Skabsseng | Leave a comment

Konstruktion

Sengen er konstureret så den drejer om en aksel 300 mm fra enden af sengen. Jo længere denne afstand er, jo færre kg behøves der på fjedrene for at vippe sengen op. Til gengæld bliver sengen højere for at den ikke støder på gulvet. Som det kan ses på tegningen, giver det en montering af … Continue reading »

Categories: Skabsseng | Leave a comment

Rammen

Rammen er konstrueret omkring 2 stk. elevationsbunde på 70 cm i bredden. Sengen er således 140 x 200 cm og lavet i 22 mm mdf plade med kraftige vinkelbeslag med gennemgående bolte i alle hjørne for at gøre rammen så stabil som mulig.

Categories: Skabsseng | Leave a comment

Idegrundlag

Vi fik den ide at lave en skabsseng i vores lejlighed, så vores ene rum kunne bruges til stue om dagen og soveværelse om aftenen. Vi havde kigget på nogle beslag fra häfele, men valgte dem fra af flere grunde. Først ville vi gerne undgå synlige beslag og gasfjedre, derudover var jeg bange for at … Continue reading »

Categories: Skabsseng | Leave a comment